ΣΥΚΑ ΚΑΛΑΜΩΝ ΒΙΟ 250g ΣΕ ΚΕΝΟ ΑΕΡΟΣ

3,88 €
Σε απόθεμα
SKU
5200137990655

ΣΥΚΑ ΚΑΛΑΜΩΝ ΒΙΟ 250g ΣΕ ΚΕΝΟ ΑΕΡΟΣ

Υπέροχα αποξηραμένα σύκα Καλαμών συσκευασμένα σε κενό αέρος. Το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Απολαύστε τα σκέτα ή προσθέστε τα σε μικρά κομματάκια στο φυτικό σας γιαούρτι. Είναι επίσης εξαιρετικό συμπλήρωμα στα δημητριακά του πρωινού μας!

Τα ξηρά σύκα είναι πλούσια σε βιταμίνες A,B,C και σε μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλλιο και σίδηρο. Επιπλέον των παραπάνω, τα ξηρά σύκα περιέχουν μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων αφού μέσω αυτών καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Το νερό των φυτικών ινών κάνει τα σύκα εύπεπτη τροφή, ενώ η ιδιότητά τους να δεσμεύουν την χοληστερίνη που προσλαμβάνεται από άλλες τροφές έχει σαν αποτέλεσμα να την απομακρύνουν από τον οργανισμό προτού αυτή απορροφηθεί , διατηρώντας την τελικά σε χαμηλά επίπεδα.

Εκατό γραμμάρια ξηρών σύκων περιέχουν 6-7 γραμμάρια φυτικών ινών τη στιγμή που η ελάχιστη ημερήσια πρόσληψη ινών προερχόμενη από διάφορες πηγές είναι 20-35 γραμμάρια.

Αξίζει επίσης να αναφερουμε την υψηλή περιεκτικότητα των ξηρών σύκων σε ασβέστιο

Τέλος, λόγω της υψηλής υπακτικής αξίας χρησιμοποιούνται στη φαρμακολογία ως φυτικό- φυσικό υπακτικό έναντι άλλων χημικών σκευασμάτων.

Ελληνικό βιολογικό προϊόν