ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100gr

3,19 €
Σε απόθεμα
SKU
5204217919253

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100gr

Η σπιρουλίνα (spirulina) είναι φαγώσιμο 100% φυτικό προϊόν (κυανο - πράσινο μικροφύκος) που αποτελείται από πολλά κύτταρα ,που σχηματίζουν μεταξύ τους νήματα, τα οποία πολλές φόρες είναι σπειροειδή.

Εξαιτίας των πολυάριθμων θρεπτικών της συστατικών, η σπιρουλίνα θεωρείται πλήρης τροφή με μοναδικά χαρακτηριστικά. Περιέχει πρωτεΐνες σε ποσοστό 55-70%, 15-25% υδατάνθρακες, 6-8% λιπαρά, χλωροφύλλη, τέσσερις διαφορετικές μοριακές μορφές β-καροτίνης και μεγάλες ποσότητες φυτοθρεπτικών, μετάλλων (σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, κ.ά.), ιχνοστοιχείων και βιταμινών Ε, Α, Κ και Β.

H σπιρουλίνα είναι πολύ πλούσια σε πληθώρα συστατικών που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη φυτική τροφή σε τέτοια έκταση ή αναλογίες. Επιπλέον τα συστατικά της αφομοιώνονται και αξιοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μερικά απο τα πλεονεκτήματα της σπιρουλίνας είναι:

  • Περιέχει περισσότερα από 100 ωφέλιμα θρεπτικά στοιχεία, απολύτως αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Είναι η πλουσιότερη φυτική πηγή πρωτεϊνών.
  • Έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά μέσω των τροφών.
  • Διαθέτει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από όλες τις φυτικές τροφές.
  • Περιέχει πολλά διαφορετικά φυτοθρεπτικά, τα περισσότερα με αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Είναι πλούσια σε γ-λινολεϊκό οξύ που παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Έχει άριστη πεπτικότητα και υψηλότατη βιοδιαθεσιμότητα.

Υπάρχει η παρανόηση ότι η σπιρουλίνα περιέχει Β12. Στην πραγματικότητα η Β12 της σπιρουλίνας όχι απλώς δεν είναι βιοδιαθέσιμη και δρα ανταγωνιστικά προς την κανονική μορφή της Β12. Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που είναι εξαιρετικά υγιεινή τροφή, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική Β12 σε συμπλήρωμα για έναν βίγκαν.

Βάρος Τεμαχίου: 100gr

Βιολογικό Προϊόν

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1213kj/290kcal - Πρωτεϊνες: 57,47γρ. - Φ.Ίνες: 3,6γρ. - Υδατάνθρακες:23,9γρ - Εκ των οποίων σάκχαρα:3,1g - Λίπη: 7,72γρ.- Εκ των οποίων κορεσμένα:2,65gr Aλάτι:2,62mg