ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΤΑΡΙΟΥ (ψιλό) ΒΙΟ 500gr

1,68 €
Σε απόθεμα
SKU
5204217902064

ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΤΑΡΙΟΥ (ψιλό) ΒΙΟ 500gr

Το σιμιγδάλι που παράγεται από την άλεση του σκληρού σιταριού έχει χρώμα κίτρινο, λόγω της ύπαρξης φυσικών χρωστικών (καροτενοειδών). Χρησιμοποιείται για την παραγωγή με χαμηλή υγρασία, δηλαδή ξηρών προϊόντων π.χ. ζυμαρικών, κουσκούς. Το κουσκούς παρασκευάζεται με την ανάμειξη σιμιγδαλιού και κίτρινου αλεύρου από σκληρό σιτάρι, σε αναλογία 2 προς 1. Όταν το σιμιγδάλι έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε έχει χρησιμοποιηθεί, εκτός από σκληρό και μαλακό σιτάρι.

Στην αγορά της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιούνται δύο είδη σιμιγδαλιού, το ψιλό και το χονδρό. H κάθε μορφή προορίζεται για διαφορετικά παρασκευάσματα, π.χ. το ψιλό για κρέμες, το χονδρό για χαλβά.

Το ψιλό σιμιγδάλι χρησιμοποιείται για την παρασκευή προϊόντων όπως το ραβανί, οι κρέμες, το γαλακτομπούρεκο, σπιτικά ζυμαρικά, μελομακάρονα και ψωμί σιμιγδαλένιο. Το σιμιγδάλι χονδρό χρησιμοποιείται για την παρασκευή χαλβά, καρυδόπιτας, σάμαλι, τραχανά και ραβανί.

Χώρα Προέλευσης: ΙΤΑΛΙΑ

Βάρος Τεμαχίου:500gr

Βιολογικό Προϊόν

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1419kj/335kcal - Πρωτεϊνες: 11,9ρ. -Φ.Ίνες: 5,5ρ.-Υδατάνθρακες:66,6γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα: 0,55g - Λίπη: 1,1γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,20 gr Αλάτι: 0,075γρ