ΠΥΡΗΝΕΣ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ ΒΙΟ 150g

2,36 €
Σε απόθεμα
SKU
5204217908189

ΠΥΡΗΝΕΣ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ ΒΙΟ 150g

Με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιτ.Β17 (αμυγδαλίνη) αποτελούν ασπίδα για τον οργανισμό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες

Χρήση: εως 6 πυρήνες ημερησίως

Περιέχουν την αμυγδαλίνη (Β17) η οποία θεωρείται η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία. Ωστόσο η Β17 δεν θεωρείται φάρμακο κατά του καρκίνου, όταν αυτός έχει ήδη εκδηλωθεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χρηση της αμυγδαλίνης (Β17) είναι περισσότερο προληπτική παρά θεραπευτική. Πιστεύεται ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη ( Β17) οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας.

Τα βερίκοκα βρίσκονται ψηλά στις λίστες των φρούτων και λαχανικών που βοηθούν στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου- κυρίως του πνεύμονα και πιθανώς του παγκρέατος . Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτένιου, μια μορφή βιταμίνης Α που είναι ισχυρή ενάντια στον καρκίνο, όπως στον καρκίνο του πνεύμονα και του δέρματος.

Πως καταναλώνονται τα κουκούτσια βερίκοκου: Τρώγονται ωμά σαν αμύγδαλα.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση: εως 6 πυρήνες από κουκούτσι βερύκοκου (το εσώτερο μαλακό μέρος, αυτό που προκύπτει αν σπάσουμε το σκληρό κουκούτσι του βερίκοκου) αποτελούν ασφαλή προς κατανάλωση ημερήσια ποσότητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι σπόροι αυτοί είναι δυνητικά δηλητηριώδεις. Η αμυγδαλίνη που περιέχουν τα πικρά κουκούτσια είναι δηλητηριώδης και η κατανάλωση πολλών κουκουτσιών μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση, ειδικά σε παιδιά.

Βάρος Τεμαχίου:150g

Βιολογικό Προϊόν

Διατροφικά στοιχεία ανά 100g. Ενέργεια: 985kj/241kcal - Πρωτεϊνες: 5g. - Ίνες: 7,3g. - Υδατάνθρακες: 62,64g. Εκ των οποίων σάκχαρα: 53,44g- Λίπη: 0,51g. Εκ των οποίων κορεσμένα: g- Αλάτι: 0,01mg