ΜΕΛΑΣΑ BLACKSTRAP ΒΙΟ 420ΓΡ

2,44 €
Σε απόθεμα
SKU
5204217917211

ΜΕΛΑΣΑ BLACKSTRAP ΒΙΟ 420ΓΡ

Η βιολογική μελάσα Blackstrap εξάγεται κατά την διαδικασία της παραγωγής ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο, κατά την οποία όλα τα θρεπτικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου συγκεντρώνονται στη μελάσα.

Είναι προϊόν 100% φυσικό και παρασκευάζεται με μια παλιά παραδοσιακή συνταγή που της προσδίδει τη μοναδική στο είδος της γεύση, διατηρώντας παράλληλα όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Είναι ιδανική για μαγειρική, ζαχαροπλαστική, σαλάτες, σάλτσες, ενώ συνδυάζεται άριστα με φυτικά παγωτό, ή φυτικό γιαούρτι, χυμούς και καφέ.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου, χρωμίου, μαγνησίου και καλίου.

Σχετικά με τη μελάσα Blackstrap:
Η μελάσα Blackstrap είναι ένα υποπροϊόν της διαδικασίας εξευγενισμού του ζαχαροκάλαμου. Το ζαχαροκάλαμο πλένεται για να δημιουργήσει χυμό, και έπειτα βράζεται για να δημιουργήσει το σιρόπι ζαχαροκάλαμου. Το δεύτερο βράσιμο δημιουργεί τη μελάσα. Στη συνέχεια το σιρόπι βράζεται για τρίτη φορά. Τότε αναδύεται ένα σκούρο ιξώδες σιρόπι: η μελάσα Blackstrap.

Έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από κάθε παράγωγο του ζαχαροκάλαμου και αποτελεί υπερτροφή. Περιέχει πολλά ανόργανα και οργανικά στοιχεία φυτικής προέλευσης καθώς και φυσικά σάκχαρα που αφομοιώνονται πλήρως από τον οργανισμό.

Πέρα των πολλών άλλων ευεργετικών πλεονεκτημάτων της, έχει γλυκαιμικό δείκτη 55. Με άλλα λόγια μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται η χρήση ζάχαρης και κυρίως να αποτελέσει το γλυκό σύμμαχο των διαβητικών.