ΦΥΚΙΑ HIJIKI 50gr

8,36 €
Σε απόθεμα
SKU
8713576271706

ΦΥΚΙΑ HIJIKI 50gr

Το Hijiki είναι ένας τύπος εδώδιμου φυκιού που συνήθως βρίσκεται στις άγριες ακτές. Το επιστημονικό όνομά του είναι Fusiformis Hizikia.

Το Hijiki είναι πράσινοκαφετή στο χρώμα και μετά από τη συλλογή, βράζεται και ξηραίνεται για να πωληθεί υπό μορφή ξηρού hijiki.Το ξηρό επεξεργασμένο hijiki γίνεται μαύρο. Για να προετοιμαστεί το ξηρό hijiki για το μαγείρεμα, πρέπει πρώτα να μουλιάσει στο νερό και κατόπιν να μαγειρευτεί με άλλα συστατικά.

Αυτά τα φύκια έχουν μεγάλη επίδραση στη καλή μνήμη,είναι πολύ κατάλληλο για την ανάρρωση,την εγκυμοσύνη και τα στάδια της ανάπτυξης, όταν αναζητούμε μια καλή ποσότητα ασβεστίου και άλλων μετάλλων.Βοηθούν στην αναιμία αφού με τη συμβολή τους γίνεται πιο εύκολα αφομοιώσιμο το σίδηρο.

Τα φύκια της θάλασσας γενικότερα είναι η πλουσιότερη φυσική πηγή σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και σπάνιες γαίες.Τα φύκια περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου, νατρίου, καλίου, σιδήρου και μαγνησίου, και είναι πλούσια σε βιταμίνη Α.

Στην ασιατική ιατρική έχουν χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του αίματος,την εντερική αντοχή, το δέρμα, τα μαλλιά, τα αναπαραγωγικά όργανα και την κανονικότητα της εμμηνόρροιας.