ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΟΝΤΡΑ (ΠΛΑΚΕ) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟ 500ΓΡ

4,18 €
Σε απόθεμα
SKU
5204217905188

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΟΝΤΡΑ (ΠΛΑΚΕ) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΟ 500ΓΡ

Τα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα από την παραγωγό Σοφία Στεργίου Σοφία στη Μικρολίμνη Πρεσπών, είναι λευκά σε χρώμα και ξεχωρίζουν από τα φασόλια άλλων περιοχών από το σχήμα, το μέγεθός τους, την φωτεινότητα και φυσικά την ποιότητά και την υπέροχη γεύση τους.

Είναι λεπτόφλουδα - ευκολόβραστα με ιδιαίτερη γεύση που οφείλεται στο κλίμα και την εδαφική σύσταση της περιοχής των Πρεσπών . Μαγειρεύονται σε σούπα (φασολάδα). Ο σπόρος είναι ντόπιας προέλευσης και η καλλιέργεια απόλυτα παραδοσιακή. Έχουν υψηλή διατροφική αξία απόλυτα εναρμονισμένη με την φιλοσοφία της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και συγκεκριμένα προσφέρουν στον οργανισμό μας καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες χωρίς την παρουσία κορεσμένων λιπαρών.

Διαθέτουν επίσης άμυλο, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο, κάλιο και άλλα ανόργανα στοιχεία. Η περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου και συντελεί στην μείωση της χοληστερίνης, αφού παρασύρεται ένα μέρος αυτής προς αποβολή στο έντερο.

Ελληνικό, βιολογικό προϊόν από την παραγωγό Σοφία Στεργίου στη Μικρολίμνη Πρεσπών

Βάρος Τεμαχίου: 500gr